Італія долучилася до постачань Україні kрuлатuх р@kеt Storm Shadow

Італія постачає Україні крилаті ракети Storm Shadow спільно з Францією та Великою Британією.

Про це заявив міністр оборони Британії Ґрант Шаппс, його слова цитує The Sanday Times.

Так, після огляду виробничого майданчика, на якому відбувається збирання та модернізація британських ракет Storm Shadow, глава оборонного відомства зізнався, що Україна отримує ці ракети і від італійського уряду.

«Я вважаю, що Storm Shadow – це надзвичайна зброя. Британія, Франція та Італія готують цю зброю для використання, зокрема в окупованому Криму», — повідомив міністр.

При цьому наголошується, що Рим офіційно не заявляв про передачу Україні крилатих ракет цього типу. Деякі експерти вважають, що передача відбулася без оголошення.

Нагадаємо, нещодавно прем’єр-міністр Британії Ріші Сунак повідомив про надання Україні найбільшого пакету військової допомоги обсягом півмільярда фунтів стерлінгів. Допомога включатиме і ракети Storm Shadow.

Також повідомлялося, що адміністрація президента США Джо Байдена у березні таємно відправила Україні ATACMS великої дальності. У Пентагоні пояснили, що метою надання Києву далекобійних ракет було посилення тиску на російські сили на окупованих територіях України, зокрема у Криму.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *