Інфаркт! Сталось страшне, батько Саакашвілі не витримав: екстрена госпіталізація. Грузію сколихнуло

За повідомленнями грузинських ЗМІ, до лікарні потрапив Ніколоз Саакашвілі. У батька затриманого колишнього президента Грузії діагностували інфаркт. Про це повідомляє APSNY.

Ніколоз Саакашвілі потрапив до клініки Чапідзе у Тбілісі. За попередніми даними, пацієнта мають виписати додому вже 22 жовтня. У клініці кажуть, стан Саакашвілі – добрий, більше інформації не можуть надати через конфіденційність.

Нещодавно батько звернувся до затриманого політика з проханням припинити голодування. Він наголосив, що рішення Міхеіла Саакашвілі не вживати їжу “не принесе ніякої користі його здоров’ю, а лише нашкодить”.

«Зараз потрібно мобілізувати твою енергію разом з народом. Знай, що голодування вже ллє воду на млин ворогів. Прошу тебе припинити цю акцію, набратися сил і енергії для подальшої боротьби», – написав Ніколоз Саакашвілі.

Зазначимо, що раніше Міхеіл Саакашвілі погодився на госпіталізацію. Таке рішення ухвалили медики після обстеження затриманого політика. Голодування експрезидент Грузії оголосив ще три тижні тому.

Нагадаємо, що Прем’єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі заявив, що колишній президент Грузії Міхеіл Саакашвілі проведе у в’язниці мінімум 6 років і Україні його не збираються передавати.

“Головний злочинець у в’язниці, і він проведе там як мінімум шість років. Навмисне поширюють інформацію, що нібито Саакашвілі буде достроково звільнений, і що грузинська влада має намір передати Саакашвілі Україні. Вся ця “інформація” – повний абсурд”.

Також, за його словами, “єдина установа, куди в разі необхідності, за рекомендацією лікарів, буде переведений Саакашвілі – це тюремна лікарня”.

Гарібашвілі додав, що ніяка інше установа не розглядається: “Це виключено”.

Заарештований експрезидент Грузії Міхеіл Саакашвілі надіслав привітання своїм прихильникам. У мережу потрапило відео, на якому арештант визирає з вікна камери та складає долоні у формі сердечка.

Оператор знімав відео здалеку, тому кадри вийшли не дуже чіткими. На фоні чути музику та вигуки прихильників експрезидента, які чатують під в’язницею.

Також стало відомо, що Саакашвілі погодився на те, щоб його госпіталізували, проте він не має наміру припиняти голодування. Про це заявив особистий лікар Саакашвілі Ніколоз Кіпіані після його відвідання в Руставській пенітенціарній установі № 12.

«Міхеіл Саакашвілі готовий перейти до госпіталю. Це, зрозуміло, не відбудеться сьогодні або завтра. Може, в суботу-неділю, не знаю, коли це буде. Ще потрібно вирішити якісь маленькі питання з Міністерством охорони здоров’я та Мін’юстом. Це все я проясню завтра-післязавтра», – сказав лікар.

За словами Кіпіані, переведення Саакашвілі до госпіталю не означає, що він більше не голодуватиме. «Я переглянув його аналізи, деякі кращі, деякі гірші», – додав він.

Нещодавно стало відомо, що Міхеіл Саакашвілі прибув до Грузії з України у ніч на 29 вересня. Він сховався у вантажівці з молочною продукцією, щоб потрапити на Батьківщину.

Його підозрюють в незаконному перетині державного кордону. Наразі готують процедуру по врученню Саакашвілі обвинувачення.

Експрезидент Грузії прибув на Батьківщину на кораблі “Вільнюс” . З цього судна виїхала вантажівка SCANIA з молочними продуктами, у ній і перебував Саакашвілі.

Трейлер прибув у Грузію 29 вересня о 01:49 за місцевим часом. Записи з телефону політика підтверджують той факт, що Саакашвілі перебував на кораблі в трейлері з молочними продуктами.

  • Вже о 02:00 Саакашвілі пересів в автомобіль Mercedes-Benz, на якому його зустріли.
  • Після цього вирушили в село Тквірі в регіоні Самегрело.
  • Вдень 29 вересня політик мікроавтобусом дістався Батумі.
  • Вже ввечері того ж дня на трейлері SCANIA відправився до Тбілісі.
  • Джерело: korupciya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *