Характерні ознаки Covid-19: можливо, ви вже перехворіли

Карантинні обмеження змінюються ледь не щодня, і вони різні у кожній країні. Навіть в межах однієї країни карантинні заходи можуть відрізнятися в різних областях чи містах. Все залежить від кількості хворих, наповненості інфекційних відділень лікарень, та швидкості з якою кількість хворих зростає. Але, незважаючи на це, більшість країн світу зараз активно готується до, або вже відчули на собі другу хвилю COVID-19.

Отже, заради власної безпеки давайте згадаймо характерні ознаки COVID-19, яким ви могли вже й перехворіти.

1. Сухий кашель і температура 

Кашель є найпоширенішим симптомом не тільки COVID-19, а й звичайної застуди, в поєднанні з температурою ви будете почувати себе досить хворобливо. В такому випадку, навіть якщо ви думаєте що це не COVID-19, все рівно варто самоізолюватись і звернутись до лікаря, щоб переконатись коронавірус це чи ні.

2. Сильна втома

Дуже поширеним симптомом COVID-19 є сильна втома. Якщо ви почуваєтесь втомлено без будь-якої на це причини та вам хочеться постійно спати чи просто лежати, це теж може бути ознакою вірусу. Більшість хворих на COVID-19 відчувають сильну втому, при якій не те що працювати, а й з ліжка встати дуже складно.

3. Втрата нюху і смаку

Нюх і смак взаємопов’язані, тому якщо ви втратите нюх, то і смак ви навряд чи відчуєте. При втраті нюху, особливо коли це єдиний симптом, хворі на коронавірус не одразу розуміють що вони вже заражені, тому продовжують спілкуватись з рідними та колегами, а це лише сприяє розповсюдженню вірусу. Тому важливо звертати на це увагу. Спробуйте кожного дня свідомо перевіряти чи відчуваєте ви запах кави зранку, чи смакує вам їжа.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *