Головний санлікар України розповів, коли можуть скасувати носіння масок

За його словами, вони є ефективним профілактичним засобом до всієї групи ГРВІ.

Головний санлікар України Ігор Кузин розповів, що медичні маски, швидше за все, будуть залишатися з нами до останніх днів подолання пандемії в світі.

Про це він повідомив в інтерв’ю  BBC Україна .

Так, на питання про можливість скасування носіння масок, Кузін відповів: “Маски залишатимуться ще досить довго. Можливо до останніх днів подолання пандемії в світі”.

Головний санлікар додав, що їх носіння рекомендується навіть для вакцинованих від коронавируса людей .

“Маски є досить ефективним профілактичним засобом до всієї групи гострих респіраторних вірусних інфекцій. Маски рекомендовані в приміщеннях і навіть для вакцинованих людей. Це простий і ефективний механізм захисту. Взимку вони захищають і від грипу”, – підкреслив Кузін.

Нагадаємо, раніше епідеміолог Національної експертної групи з інфекційного контролю (NEGIC) Катерина Сояк заявила, що в Україні є всі передумови для серйозного погіршення ситуації із захворюваністю на коронавірусів  восени. Люди вийдуть з відпусток, діти підуть в школу, з відкритого повітря все перейдуть в закриті приміщення, додадуться сезонні гострі респіраторні інфекції, тому сплеску захворюваності COVID-19 не уникнути .

За матеріалами з сайту tsn.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *