Годину тому! У ЄС “вдарили” по Порошенку – Гетьман занервував: кінець наближається. Зеленському вдалося – не втече!

Вперше за 30 років в Україні є політичний імпульс для реформування судової системи, вважають глава представництва ЄС в Україні Матті Маасікас, посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс і тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін.

“Вперше за 30 років, здається, є політичний імпульс. Політичне лідерство країни готове, і необхідні для перезавантаження системи закони також ухвалюються. Але на додачу існує також очікування від народу України, який не дуже довіряє судовій системі”, – сказав глава представництва ЄС в Україна Матті Маасікас.

Він наголосив, що проведення судової реформи також дуже важливо для інвестицій в Україну.

“Інвестори повинні бути впевнені: якщо щось піде не так – суд буде справедливий. Зараз вони не мають цієї впевненості”, – зазначив Маасікас.

Тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін погодилася з тим, що нарешті за 30 років з’явився справжній імпульс для того, щоб подолати перешкоди і рухатися у напряму реформи юстиції та зміцнення верховенства права в Україні.

Вона зазначила, що США завжди будуть підтримувати Україну в її прагненні до прозорості, зменшення корупції та боротьбі з зовнішніми загрозами, і тому не ставлять Україні умов щодо прив’язки фінансової допомоги до реформи судової системи.

“Але для реалізації власних цілей, збільшення іноземних інвестицій, вступу в НАТО, ЄС Україні доведеться вдосконалюватися. Зокрема, це стосується верховенства права і судової системи”, – вважає Квін.

Зі свого боку посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс звернула увагу на те, що виконавча і законодавча влада в Україні досі не були узгоджені належним чином щодо судової реформи.

“Саме ця точна узгодженість прийняття законодавства, дуже чітке керівництво, яке йшло зверху, є сигналом для нас та інших країн-союзників, що саме зараз той момент”, – пояснила Сіммонс.

Таким чином вони натякнули на те, що попередники нічого подібного не робили і не проводили, а тим паче, якщо попередника – п’ятого президента України, головного Гетьмана звинувачують у зв’язках з Медведчуком і постійних схемах, які з’явилися під час його президенства. Відомо, що у кримінальній справі, порушеній проти кума Путіна Віктора Медведчука, фігурують колишній президент України і глава НБУ.

Нещодавно взагалі стало відомо, що РНБО ініціює перевірку справ про держзраду, відкритих за часів Порошенка. Олексій Данілов про це заявив, відповідаючи на питання одного з проросійських ЗМІ.

Рада національної безпеки і оборони України звернеться до компететних органів з перевіркою справ про держзраду, які відкривалися за минулої влади у період з 2014 до 2019 року.

Окрім того, народні депутати нанесли ще один «удар» по Порошенку – звернулися із запитом до президента Володимира Зеленського про введення санкцій проти підприємств кондитерської корпорації «Рошен» за «фінансування бюджету Росії». Про це йдеться на сайті Верховної Ради.

Так, нардепи підтримали запит колеги зі «Слуги народу» Владлена Неклюдова до президента щодо введення санкцій проти корпорації «Рошен» за «фінансування бюджету держави-агресора – РФ». «За» проголосували 153 народних депутата.

Цього тижня «слуга народу» Владлен Неклюдов звинуватив п’ятого президента України Петра Порошенка в торгівлі з країною-окупантом. Він заявив, що попри війну з Росією, Порошенко нібито й надалі постачає свою продукцію у РФ та заробляє на цьому. Таку заяву він зробив під час виступу з трибуни у Верховній Раді.

Неклюдов наголосив, що дії Порошенка треба розглянути на засіданні Ради національної оборони і безпеки (РНБО), оскільки «діяльність корпорації «Рошен» загрожує національній безпеці».

Джерело: korupciya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *