Фатальна зустріч! РФ дотисли – Зеленському вдалося: час розплати настав. Дата відома!

Зустріч політичних радників лідерів Нормандської четвірки запланована на 26 січня, повідомив керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

“Радники лідерів Франції, Німеччини, України та Росії зустрінуться 26 січня”, – заявив Єрмак у коментарі, переданому агентству “Інтерфакс-Україна”.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський раніше зустрівся з радниками очільників Франції та Німеччини. Сторони обговорили подальші кроки в межах “нормандського формату”.

Володимир Зеленський заявив, що Україна готова до серйозних кроків задля досягнення миру.

“Настав час предметно домовлятися про припинення конфлікту, і ми готові до необхідних рішень під час нового саміту лідерів чотирьох країн”, – сказав глава держави.

Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак у свою чергу наголосив, що українська сторона залишається відданою політико-дипломатичному шляху врегулювання конфлікту з Росією.

Він наголосив на необхідності дотримання режиму повного припинення вогню, здійснення подальших етапів взаємного звільнення утримуваних осіб, відкриття КПВВ, а також виконання інших рішень Паризького саміту лідерів “Нормандської четвірки”.

“Україна, Франція та Німеччина докладають активних зусиль задля відновлення результативної роботи в Нормандському форматі на різних рівнях. Очікуємо, що російська сторона підтримає ці зусилля, а також сприятиме досягненню прогресу у виконанні рішень Паризького саміту “Нормандської четвірки”. Проведення чергового саміту в Нормандському форматі дало б серйозний поштовх процесу мирного врегулювання”, – підкреслив Андрій Єрмак.

Також раніше інтерв’ю журналу “Фокус”, Кулеба заявляв, що переговори з Росією ведуться постійно в різних форматах, і Володимир Зеленський готовий до переговорів з Владіміром Путіним.

“Президент багато разів казав, що готовий до такої зустрічі. Коли та де вона відбудеться, питання поки що відкрите… Тому щойно буде впевненість, що президент РФ готовий розмовляти і буде предмет для розмови, вона відбудеться”, – сказав Єрмак в інтерв’ю журналу “Фокус”.

За його словами, “припинення війни, прагнення миру мають бути головною мотивацією цієї зустрічі”.

“Як сказав Президент України у своєму посланні в парламенті, щоб сьогодні вирішити цю головну проблему для всієї країни, потрібно прямо говорити з Росією та її керівником”, – додав Єрмак, зазначивши, що Офіс президента “дуже сподівається, що нам вдасться досягнути прогресу з деяких напрямків”.

“Україна вийшла з трьома дуже важливими ініціативами. Перше – повернення до режиму припинення вогню. Порушується питання двох КПВВ — “Щастя” та “Золоте”… Третє — давно не було обміну, ми передали до ТКГ вчергове списки людей на визволення, це до ста людей. Поки що відповіді немає. Наші представники в ТКГ продовжують вести переговори”, – зазначив Єрмак.

Він сказав, що Україна готова виконувати взяті на себе зобов’язання, зокрема мінські угоди щодо врегулювання ситуації на сході України, але зазначив, що в ньому є питання, які можуть по-різному інтерпретуватися.

Джерело: korupciya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *