“Допомагали збирати компромат ” : В США хочуть викликати на допит впливових українських екс-чиновників

У США можуть провести допит деяких впливових українських ексчиновників в ході справи про те, що українська сторона допомагала Дональду Трампу, президенту США, збирати компромат на свого головного ймовірного опонента на майбутніх президентських виборах — Джо Байдена. У США цей скандал назвали Ukrainegate.

Український політолог Тарас Березовець поділився на своєму каналі в Telegram, що Палата представників Конгресу США збирається допитати деяких українських ексчиновників.

Серед них, за словами Березовця, Віктор Шокін і Юрій Луценко — ексгенпрокурори України, Дмитро Фірташ — олігарх. Як каже Березовець, Фірташа підозрюють у тому, що він надавав компромат Руді Джуліані, особистого адвоката Дональда Трампа, на Джо Байдена.

Серед імен також фігурують, як повідомляє Березовець, ексдепутат Андрій Деркач, Віталій Наливайченко, ексдепутат від партії “Батьківщина”, його помічали у Вашингтоні перед тим, як розв’язався скандал. Також, Андрій Теліженко — експрацівник посольства України в США, як каже Березовець, “який засвітився в ролі контактера між вашингтонськими лобістами та неназваними українськими політиками”.

Березовець повідомляє, що журналісти американських видань розпитували його про Теліженко. Підозрюють, додає Березовець, “що він міг представляти інтереси Шокіна”.

Джерело: korupciya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *