Ветеранів війни на Донбасі звільнили з-за ґрат після указу Зеленського

В Україні звільнили з установ відбування покарання 31 учасника бойових дій. До такого кроку Державна кримінально-виконавча служба вдалася на виконання указу президента Володимира Зеленського.

Ідеться про осіб, котрі не вчиняли тяжких злочинів. Новиною у Facebook поділилася голова Консультативної ради з питань забезпечення прав і свобод захисників України в ОПУ Альона Вербицька.

Зауважимо, що з відповідним поданням про звільнення з-під варти ветеранів війни на Донбасі до гаранта звернулися представники Комісії у питаннях помилування. У ньому Зеленського просили звільнити чи частково зменшити термін відбування покарання для десятків засуджених військових.

Читайте також:

“Беручи до уваги ступінь тяжкості вчинених злочинів, строк фактичного відбуття покарання, особи засуджених, їхній сімейний стан, поведінку до вчинення злочину та після засудження, відшкодування завданих збитків та усунення заподіяної шкоди, думку органів і установ виконання покарань щодо доцільності помилування та інших обставин, відповідно до пункту 27 статті 106 Конституції України Володимир Зеленський підтримав пропозицію Комісії та підписав указ про помилування цих засуджених”, – повідомлено на сайті Офісу президента.

Вербицька зазначила, що найближчим часом 31 родина зможе зустріти своїх синів, чоловіків, батьків, братів, а хтось – нарешті потиснути руку своєму побратиму.

Читайте також:

“Щиро бажаю всім помилуваним і відтепер вільним захисникам України ніколи більше не повертатися в місця несвободи. Не змарнувати надану можливість розпочати життя “з чистого аркуша”. Цінуйте своє та життя інших людей, бо воно дається один раз. Цінуйте кожну його мить бо вона швидкоплинна”, – написала вона.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *