Прем’єр-міністр Олексій Гончарук оголосив, що не писав заяв про відставку.

«Я жодних заяв станом на цю хвилину не писав. Очевидно у нас будуть з цього приводу консультації і з президентом, і з парламентом. Станом на сьогодні я більше нічого коментувати не хочу», — сказав прем’єр на брифінгу, відповідаючи на запитання журналістів.

Нагадаємо, 4 березня о 16 годині Верховна Рада збереться за позачергове пленарне засідання на вимогу президента України Володимира Зеленського. Серед іншого депутати будуть розглядати кадрові зміни в Кабінеті міністрів.

25 лютого видання KyivPost з посиланням на три джерела в українському уряді повідомило, що Зеленський розглядає Сергія Тігіпка претендентом на пост прем’єр-міністра.

Тігіпко був два роки віцепрем’єр-міністром при прем’єр-міністрах Павлі Лазаренку в 1997 році та Валерію Пустовойтенку. У 1999-2000 роках він був міністром економіки в уряді тодішнього прем’єр-міністра Віктора Ющенка. Сам Тігіпко балотувався в президенти у 2010 році. Тоді він посів третє місце.

На парламентських виборах 2012 року Тігіпко об’єднав зусилля з «Партією регіонів» президента Віктора Януковича та посів посаду віцепрем’єр-міністра при прем’єрі Миколі Азарові. Відтак він підпадає під люстрацію.

Голова парламентської фракції «Слуга народу» Давид Арахамія запевняє, що кандидатуру Тігіпка не розглядатимуть на посаду очільника уряду.

За матеріалами  hromadske

Джерело: bestpost.co.ua