5 хвилин тому! Відкладаємо “тривожні валізки” – заява “Слуги народу”. Боятись рано – війни не буде?

У “Слузі народу” запевняють, що ще рано збирати  “тривожну валізку” через агресію Росії. Наразі українцям не варто бити на сполох через можливий напад. 

Про це член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки повідомив в інтерв’ю.

Проте Веніславський наголосив, що “тривожна валізка” – може стати у нагоді не лише у випадку війни.

“Передчасно говорити про те, що зараз треба спеціально готувати “тривожну валізку” для того, аби реагувати у разі розширення агресії,” – заявив Веніславський.

“Тривожна валізка” – це узагальнена назва базового набору речей, які можуть знадобитися за будь-якої екстреної ситуації. Туди входять мінімальний набір одягу, предмети гігієни, медикаменти, документи та інше.

Веніславський зазначив, що зібрати усе найнеобхідніше потрібне не лише під час війни, а й у надзвичайних ситуаціях природного чи техногенного характеру. Під час цих ситуацій можна втратити документи.

Попри таку заяву політика, занепокоєння громадян та дежавних діячів не вщухають. У ЗМІ вже шириться інформація про можливу евакуацію співробітників посольства США з України. За деякими даними, представники дипломатичної місії в Києві уже скерували відповідне прохання до Держдепу. 

Посольство США, як стверджує журналіст, планує евакуювати другорядний персонал у зв’язку з загрозою повномасштабного вторгнення Росії до України. З таким проханням посольство Вашингтона у Києві звернулося уранці 22 січня.

За словами Метью Ченса, Держдеп уже відповів. Евакуацію другорядного персоналу посольства США у Києві ймовірно можуть почати уже наступного тижня. До аналогічних запобіжним заходів далася й влада РФ.

Нагадаємо, що Росія почала вивозити родини своїх дипломатів з України. Зокрема, високопоставлений співробітник Служби безпеки України заявив, що 18 людей, переважно діти і дружини російських дипломатів, залишили Україну 5 січня. Ще близько 30 людей виїхали з посольства Росії у Києві та консульства у Львові у наступні дні, а дипломатам ще у двох російських консульствах наказали підготуватися до виїзду з території України. 

Джерело: korupciya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *