5 хвилин тому! Стр@шн@ tр@гед!я: таємний наказ Путіна – Кремль пішов ва-банк. Новий масштабний наступ?

Мобілізація, яка проходить у росії не є рівною для усіх громадян країни-агресорки. Так, привілейовану частину мобілізованих відправлять до росгвардії, а іншу ж частину – на зустріч до українських бійців.

Поповнення новими вояками росгвардії необхідне насамперед для того, щоб забезпечувати безпеку всередині самої росії, оскільки мобілізація потроху зустрічає опір пересічних росіян. Про це 24 каналу розповів політолог Андрій Вігірінський.

Куди росіяни кинуть свіже “гарматне м’ясо”. На його думку, кількість людей, які будуть охоплені мобілізаційними заходами буде розширюватися, саме тому російські каральні органи потребують підсилення. Іншу ж частину свіжого “гарматного м’яса”, ймовірно, кинуть на південний напрямок Херсонської області, який сьогодні для загарбників є пріоритетним.

Так, насамперед росія кидатиме мобілізованих на ті напрямки фронту, де ЗСУ здійснюють атакувальні заходи. Адже постійне вибивання противника з позицій потребує заміщення новою “силою”. Отже, цілком ймовірні інші місця наступу Збройних Сил України, зокрема, Запорізька область.

Для нас вкрай важливим, з точки зору деокупації Півдня, є напрямок Запорізької області, який дозволить розрізати редути противника, якщо просунутися вниз до Азовського моря і далі вже рухатися на Захід до узбережжя Чорного моря, – пояснив Вігірінський.

Це не підсилення, а заміщення. Окупанти будуть навіть не підсилювати, а саме заміщати позиції, які українські захисники вибиватимуть. Але не все “гарматне м’ясо”, яке встигнуть назбирати росіяни, вдасться організовано перемістити в ці місця, тобто це буде “порційне заміщення”.

Тому мовиться навіть не про підсилення, тому що воно може бути якісним. Мовиться про кількісне заміщення й воно далеке від поняття якісного, – зазначив політолог.

Наразі загарбники не можуть тими засобами та ресурсами, які вони планували залучити для проведення так званої спецоперації, виконати поставлені завдання. Крім того, завдання постійно змінюються й не є чіткими та артикульованими.

Далеко не всі росіяни готові гинути за ідеї владіміра путіна. Після оголошення “часткової” мобілізації з росії втекли понад 260 тисяч чоловіків. Офіційно кордони ще не закрили, однак людей призовного віку вже не випускають.

Тож російська влада шукає новобранців й на окупованих територіях України. Голова Луганської ОВА Сергій Гайдай розповів, що росіяни під час “референдуму” щодо приєднання регіону до росії одразу вручають чоловікам повістки. Він зазначив, що всіх чоловіків просто забирають і без жодних навчань відправляють на фронт.

Окупанти тероризують все населення тимчасово окупованих територій Луганської області. Людей змушують голосувати на псевдореферендумах щодо “приєднання” регіону до росії.

Водночас росія цілеспрямовано вирішила мобілізувати все чоловіче населення Луганщини, обмежуючи вільне пересування людей. Про це 24 каналу розповів голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Тотальне беззаконня

Чиновник зазначив, що на Луганщині окупанти “позакривали” міста і села, нікого не впускають та не випускають, “глушать” інтернет та мобільний зв’язок.

Це не можна назвати навіть жахом, позаяк будь-які норми законів не дотримуються. Для псевдореферендумів роблять обхід люди зі зброєю, у військовій формі, іноді ставлять просто столи біля магазинів, і всіх, хто приходить за продуктами – їх всіх відправляють до цього столика “голосувати”, – пояснив Гайдай.

За його словами, ті люди, які не ходять з паспортами, їх все одно відправляють голосувати на “референдуми”.

Можуть прийти до будинку і квартири до тих людей, які вже були на “дільницях”, щоб ті повторно “голосували”. Запускають також інформацію, що ті, хто голосують проти, вони кудись зникають або якісь там тортури до них застосовують. Це робиться заради того, щоб налякати людей, аби ті, хто хоче ставити галочку “проти” – щоб вони 10 разів подумали, – розповів голова Луганської ОВА.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *