10 хвилин тому! Порошенка під санкції, “полум’яний” привіт від США: мріяла вся країна. Прямо в лице

Народний депутат Олег Дунда, фракція “Слуга народу” вважає, що на п’ятого президента України Петра Порошенка необхідно накласти санкції Ради національної безпеки і оборони, Європейського союзу і Сполучених штатів Америки за фінансування тероризму.

“На пана Порошенка давно чекають санкції з боку ЄС і США”, – сказав депутат.

За словами Дунда, причиною такого кроку можуть стати розслідування Дениса Бігуса в травні цього року, де простежується зв’язок Віктора Медведчука і Петра Порошенка до поставок вугілля в Україну з окупованих територій Донбасу.

“Я не вірю, що Порошенко не був повідомлений про цей факт”, – заявив він.

Крім цього, Дунда зазначив, що влада ОРДЛО контролює Федеральна служба безпеки РФ і гроші за вугілля безпосередньо йдуть на фінансування тероризму.

Як повідомлялося, в травні видання оприлюднило відео на якому Медведчук при згадці Порошенка обговорював з владою ОРДЛО і російськими чиновниками, в тому числі і поставку вугілля з окупованих територій.

Адвокати Порошенка заявили, що сюжети є інформаційною кампанією проти нього.

У лютому РНБО ввело санкції проти Медведчука і формального власника телеканалів 112, NewsOne і ZIK Тараса Козака за фінансування тероризму.

В кінці вересня Печерський райсуд Києва заарештував учасника схеми незаконного постачання вугілля з окупованих територій на 1,5 млрд гривень, з яким напередодні повідомили про підозру.

У той же час, вперше в історії України влада взяла на себе зобов’язання назвати олігархів тими, ким вони є. Зокрема внести їх у публічний реєстр.

Це добре, бо кожна українська влада обіцяла боротьбу з олігархами і не робила нічого конкретного у цьому напрямку. Таку думку висловив політолог Костянтин Батозький.

За його словами, буде дуже смішно, якщо в реєстрі не опиниться Ігор Коломойський чи Рінат Ахметов. Цілком логічно, що одним із фігурантом списку має стати Петро Порошенко.

Адже за всіма ознаками п’ятий президент – олігарх. Він є власником ЗМІ, має політичну партію, сидить у парламенті і має прямий вплив на ухвалення рішень в українській політиці.

Той факт, що першим боротися проти закону про олігархів почала партія, на чолі якої стоїть олігарх, дуже показова історія. Це означає, що це їх зачепило,– наголосив Батозький.

Він зауважив, що нардепи обрали шлях публічної боротьби саме з цим законопроєктом. Так підтвердили всім, що вони є партією, яка виступає якщо не на підтримку всіх олігархів, то хоча б одного.

“Якби я був політичним консультантом партії “Європейська Солідарність”, я б жодним чином не радив би їм чіплятись за цей закон. Натомість зосередити свої зусилля на тому, щоб відстоювати у парламенті інші дуже важливі для людей пріоритети”, – відзначив політолог.

“ЄС” проти закону щодо деолігархізації

Нардепи з партії “Європейська Солідарність” подали позови відразу до трьох інституцій через голосування за закон про деолігархізацію.

Відтак їхні заяви лежать у Національному антикорупційному бюро України, Державному бюро розслідувань та Офісі генерального прокурора.

Представник президента в Конституційному Суді, депутат від “Слуги народу” Федір Веніславський вважає, що серед критиків закону – інтереси “Опозиційної платформи – За життя”, “ЄС” і “Батьківщини”.

Нагадаємо! Закон про статус олігарха Верховна Рада схвалила 23 вересня. Згідно з ним, до реєстру зараховуватимуть людину, яка відповідає 3 з 4 критеріїв: бере участь у політичному житті, впливає на ЗМІ, є кінцевим власником суб’єкта господарювання та має активи понад мільйон прожиткових мінімумів.

Джерело: korupciya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *