Жест доброї волі? Грандіозне оточення Лиману-тисячі солдат: ЗСУ вдається надможливе! Диво на фронті!

Росіянам, судячи з ситуації на фронті, ой як не солодко в Лимані.

Про це 24 каналу розповів військовий експерт, полковник запасу та льотчик-інструктор Роман Світан. Він також зазначив, що Лиман – це місто, як дуже проситься в оточення, якщо ми поглянемо на карту бойових дій, яка є у вільному доступі.

Війська ворога, які там зараз є – потенційні полонені, або потенційні 200-ті, – переконаний Світан.

За його словами, це місто дуже легко взяти в оточення, що зараз і роблять наші захисники.

“З півдня Лиман затиснутий водною перешкодою, там протікає Сіверський Донець, а праворуч річки – наше потужне угруповання”, – додає військовий експерт.

Роман Світан також підкреслив, що питання оточення Лиману з півночі вже вирішують наші бронегрупи, мають у цьому певні успіхи. “Атакувати напролом це місто ніхто не буде, хоча подекуди вже є сутички у місті”, – каже він.

“Тому, на мою думку, найближчим часом Лиман або візьмуть в оточення, або росіяни самі звідти втечуть”, – резюмує Роман Світан.

Напередодні вторгнення в Україну російська армія сконцентрувала біля кордонів із нашою країною близько 180 тисяч військ. За неповні 7 місяців за результатами ротацій та відновлення боєздатності підрозділів через бойові дії в Україні пройшло понад 300 тисяч російських силовиків, зазначає політолог Олександр Коваленко.

Тобто, путін і шойгу мають намір мобілізувати, по суті, кількість, порівнянну з підрозділами російської армії, росгвардії, фсб та іншим силовим структурам, які вже пройшли війну?

А тепер найцікавіше. І це найцікавіше навіть не питання, звідки вони наберуть стільки самогубців, навіть з примусу. І найцікавіше це навіть не те, що вони їх усіх одягнуть, взують, чим нагодують, де розмістять і на яку техніку посадять, особливо з урахуванням, що все найновіше, не зовсім нове і досить старе, вже перемолото.

Після того, як російське командування зрозуміло, що бліцкрига їм не бачити, а сталося це вже в березні, було ухвалено рішення про формування чотирьох армійських корпусів резерву, згідно з 4-ма військовими округами. Але сформувати їм вдалося лише один армійський корпус – 3 АК. Та й то… не до кінця.

Розпочавши своє формування у травні, 3 АК на кінець серпня був формуванням чисельністю трохи більше 12 тисяч, замість 15,6 тис. Тобто, недоукомплектований і недеформований, він був відправлений в Україну, після 4 місяців збору.

Зрозуміло, що там формування йшло на добровільній основі, а тепер включається репресивний елемент, що прискорює процес збору особового складу. Але все одно, на збирання клієнтури армійського корпусу потрібно буде до місяця. Але загалом така планка з мобілізації як 300 тисяч для російського командування не буде остаточно досяжна.

Потім підготовка. Якщо під час підготовки вони будуть вірні заповітам Зюганова «два тижні достатньо!», цей фарш для прожарювання ми побачимо вже в листопаді в зоні бойових дій. Але, думаю, все ж таки місяці два вони витратить на цю справу.

І ось, приблизно в грудні-січні лемінги путіна чисельністю до армійського корпусу опиняться в зоні бойових дій, у самий старт заморозків.

Чи не навчені, не мотивовані, без повного комплекту спорядження і продовжувати можна до нескінченності, у складних погодних умовах у зоні, де інтенсивність бойових дій не буде кардинально знижуватися.

Що тут скажеш, ідеальний час підібрали путін і шойгу, щоб посилити свої окупаційні війська. Хоча… ні, не посилити.

Багатьом може здатися, що ці частково-мобілізовані або скорочено чмобики якраз і стануть посиленням наявних підрозділів. А ось я маю сумнів. Сумніваюся, оскільки ще з літа більше половини підрозділів РОВ у зоні бойових дій, вимагають або ротації, або висновку для відновлення боєздатності. Більше половини!

Таким чином, вони не стануть додатковою кількісною масою, а швидше за все, замінять тих, кого вже давно настав час виводити. Тобто – ротація контингенту.

Отже, повертаємось до одного з абзаців. Чи не навчені, не мотивовані, без повного комплекту спорядження і продовжувати можна до нескінченності, у складних погодних умовах у зоні, де інтенсивність бойових дій не буде кардинально знижуватися… заганяються на ротацію виснажених підрозділів.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *