Володимир Зеленський терміново зустрівся з головою Військового комітету НАТО

Президент провів зустріч з головою Військового комітету НАТО

Гавдьо Оксана

Гавдьо Оксана Автор

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з головою Військового комітету НАТО Стюартом Пічем.

Про це повідомляється на сайті Президента України. Зокрема, глава держави подякував Альянсу за увагу до України та підтримку.

“Ми вдячні за серйозну цікавість НАТО до ситуації в Україні, на сході та в окупованому Криму. Вдячні нашим партнерам за постійну підтримку нашого суверенітету й територіальної цілісності. На жаль, ми дійсно бачимо зараз ускладнення на сході України, саме на Донбасі. Дійсно бачимо збільшення кількості пострілів”, – сказав Володимир Зеленський.Володимир Зеленський

Володимир Зеленський, instagram.com/zelenskiy_official
Володимир Зеленський, instagram.com/zelenskiy_official

У рамках зустрічі Володимир Зеленський зазначив, що Україна здійснила потужні кроки задля деескалації ситуації на сході. Зокрема, наша держава домоглася запровадження з 27 липня сталого режиму припинення вогню. За словами глави держави такі дії мали результат.

За словами Зеленського, від початку дії режиму тиші до грудня 2020-го спостерігалися лише поодинокі постріли та значно зменшилася кількість загиблих захисників. Водночас Глава держави зауважив, що з грудня почалося ускладнення, і до цього часу Україна втратила понад 20 своїх воїнів.

“У зв’язку з цим наша держава постійно закликає до дотримання режиму припинення вогню у тому форматі, в якому він діяв торік після 27 липня. Також Президент України порушив питання дезінформації як потужного інструмента в гібридній війні.”, – йдеться у повідомленні офісу президента.Офіс Президента

Володимир Зеленський / фото: сайт президента України
Володимир Зеленський / фото: сайт президента України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *