В ці хвилини! Просто на засіданні Зеленський терміново звернувся до Ради. Маємо вийти – все контролюють

Президент Володимир Зеленський просити Верховну Раду прийняти зміни до Конституції у частині децентралізації, щоб в Україні з’явилися префектиі були ліквідовані місцеві адміністрації в областях.

Про це він сказав під час виступу на засіданні Ради розвитку громад і територій, повідомляє ОПУ.

За його словами, дуже важливо змінити законодавство, яке стосується відносин між центральними і місцевими органами влади. Йдеться про інститут префектів і ліквідацію місцевих адміністрацій.

Ці зміни спрямовані на те, щоб ряд питань на місцях вирішували не чиновники зі столиці, а безпосередньо ті люди, які живуть у тому чи іншому регіоні, говорить президент.

“Разом з тим ми повинні зберегти нашу територіальну цілісність. Тому префекти контролюватимуть дотримання Конституції та законів України на кожній території і стануть запорукою унітарного устрою нашої держави”, – сказав Зеленський.

Він закликав депутатів Ради внести зміни до Конституції щодо децентралізації. За його словами, “пора переходити від обговорень до справжніх дій”.

Також він поставив завдання розробити і прийняти законодавство про місцеві референдуми.

“Це посилить вплив громади на діяльність місцевої влади та ухвалення ключових рішень саме на місцях. Ми маємо вийти на остаточну формулу управління на місцевому рівні: громади – вирішують, люди – впливають, і разом з державою – контролюють”, – підкреслив президент.

Джерело: korupciya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *