У Кабміні хочуть скасувати “Пакети малюка”. Що це означає і що пропонують натомість

Запозичена у Європі ідея підтримати родину при народженні малюка спеціальним безоплатним набором речей першої необхідності в Україні почала впроваджуватися з вересня 2018 року. Але скоро вона може зникнути.

Міністерство соціальної політики пропонує замінити бебі-бокс грошовою виплатою його вартості, і пояснює, чим викликаний такий крок.

«Цьогоріч закупівля одноразової натуральної допомоги за рахунок коштів державного бюджету проводиться централізованою закупівельною організацією – державна установа «Професійні закупівлі». Проте, 30 червня за результатом розгляду скарг учасників закупівлі, Антимонопольним комітетом України прийнято рішення відмінити процедуру закупівлі одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка». Відтак Мінсоцполітики розробило проект урядового рішення, яким передбачається запровадити виплату грошової компенсації вартості одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» на дітей, які народились у 2020 році, та не були забезпечені цією допомогою», – йдеться у повідомленні на Фейсбук-сторінці міністерства, яке викликало жваве обговорення.

Люди схвалюють ідею отримати кошти замість набору речей для новонародженого. І хоча урядова постанова ще у проєкті, багато хто цікавиться сумою компенсації. Також користувачі соцмережі з різних регіонів повідомляють про те, що не завжди вчасно отримують бебі-бокси, зокрема, на Київщині люди не можуть отримати їх із травня.

Джерело: korupciya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *