Це тр@гедія! Данілов потужно вмазав – Путін не чекав : Україна готова – вже у вересні, почалось!

Україна не чинитиме спроб повернути окуповані Росією території на сході силою, але готова захищатися від подальшої агресії. Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов у інтерв’ю агентству Reuters.

На думку Данілова, Росія зосереджує сили біля кордонів України, щоб спробувати згуртувати своє населення проти «зовнішнього ворога» і відволікти від внутрішніх проблем. Будь-яка подальша ескалація ситуації залежатиме від президента Росії Володимира Путіна, впевнений Данілов.

«Питання війни залежить тільки від Путіна», – наголосив він.

«Путін не шкодує людей, і це проблема. Для нас кожна втрата, яка зараз на передовій, – це біль, для нас це трагедія», – заявив секретар РНБО.

Як пояснив Данілов, для Росії вигадування зовнішніх ворогів є елементом вирішення внутрішніх проблем напередодні парламентських виборів, які мають відбутися у вересні.

Нагадаємо, 30 березня головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак у Верховній Раді заявив, що Росія під виглядом підготовки до військових навчань “Запад 2021” стягує війська до кордону з Україною: у Брянську і Воронезьку області РФ та до окупованого Криму.

1 квітня українська розвідка відзвітувала, що Росія готує масштабні провокації й може ввести бойовиків вглиб України, а президент Володимир Зеленський провів таємну нараду щодо загострення на Донбасі та можливого нападу Росії.

Європейське командування збройних сил США привело війська у бойову готовність найвищого рівня після того, як 26 березня окупанти на Донбасі вбили чотирьох українських військових, а Росія почала стягувати війська до кордону з Україною.

Посли країн-членів НАТО 1 квітня провели термінову зустріч у Брюсселі, щоб обговорити нещодавній сплеск насильства на Донбасі та накопичення російських військ біля українських кордонів.

Група незалежних розслідувачів Conflict Intelligence Team (CIT) знайшла відео, які підтверджують, що Росія перекидає на кордон з Україною військову техніку, при цьому маскує її номерні знаки.

Речник президента РФ Дмитро Пєсков 2 квітня вкотре звинуватив Україну у провокаціях на Донбасі.

Джерело: korupciya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *