Тільки що! У Зеленського ш0кували заявою: “Ситуація страшна”. Потрібно змінювати – українці не чекали (ВІДЕО)

Спікер ТКГ Олексій Арестович в інтерв’ю hromadske заявив, що необхідно приймати спеціальний закон про колаборантів. Також він запропонував ввести в Конституцію поняття колабораціонізм.

«Що б я зробив? Посприяв би прийняттю Верховною Радою закону про колаборантів і колабораціонізмі. Щоб майбутні “мотороли” або теперішні отримали формальні ознаки згідно із Законом України що таке колаборація. І були б обмежені в цивільних правах, а може і переслідувалися б правоохоронними органами за законом », – сказав він, відповідаючи на питання журналіста« як зробити так, щоб жителі ОРДЛО під час виборів не віддали голоси, умовно, за «Моторолу» ».

На репліку журналіста про те, що це може суперечити Конституції України, Арестович відповів:

«Значить потрібно міняти Конституцію. Вписувати колаборантів до Конституції і це для нас була б класна річ. Тому що ситуація страшна».

Також сьогодні стало відомо про те, що представник української делегації в ТКГ Олексій Арестович в інтерв’ю ТСН «неофіційно» розповів про те, чи є у президента України Володимира Зеленського план «Б» по Донбасу. Про це повідомляє телеграм-канал Леґітимний live.

За словами Арестович, такий план обговорюється в кулуарах і ключове слово в ньому «миротворці». При цьому він уточнив, що план Зеленського від плану Порошенко нічим не відрізняється. Також Арестович додав, що на рівні чуток в кулуарах обговорюють, що в 2016 році влада майже домовилися про миротворців, але «хтось уперся з української делегації відмовився переформулювати 3-4 положення, про які просила російська сторона, і план введення миротворців був зірваний ».

“Тоді наша сторона не пішла на надання золотого мосту в прийнятному для росіян вигляді. Думаю, що корона б з нас не впала. Але вони думаю, побоялися внутрішньої зради. А ми зараз знайшли спосіб фактично забезпечити миротворців. Збільшення СММ ОБСЄ – це потужний елемент контролю “, – зазначив він

18 вересня Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України пообіцяло ініціювати перед депутатами Верховної Ради ряд законопроектів, які повинні допомогти країні провести реінтеграцію Донбасу.

«Нам потрібен закон про відповідальність. Нам доведеться визначати, хто такі колаборанти, хто злочинці, а хто – заручники. Хто підходить під амністію, а хто ні в якому разі ні і повинен бути покараний », – сказав Рєзніков.

Джерело: korupciya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *