Терміново! У Зеленського влупили – просто в Раді : політики в істериці – в тюрму їх. Президент не терпітиме!

Верховна Рада розгляне законопроєкт про посилення відповідальності за брехню в е-деклараціях. Зокрема, мовиться про можливість ув’язнення політиків, які подали недостовірну інформацію або приховали статки.

Про це повідомила заступниця голови фракції “Слуга народу” Євгенія Кравчук. Вона зауважила, що цей законопроєкт ініціював президент Володимир Зеленський, а тому фракція “Слуга народу”, звичайно, його підтримає.

“Було достатньо часу ознайомитися та продискутувати. Ми отримали досить багато сигналів від суспільства загалом про те, що має бути справедливість. Одна з опцій покарання – тюрма”, – наголосила нардепка.

“Якщо чиновник забув, умовно кажучи, задекларувати власність, яка коштує щонайменше 4,5 мільйона гривень – один з типів покарань, який може застосувати суд, це позбавлення волі”, – зауважила Кравчук.

Наприкінці 2020 року Верховна Рада ухвалила законопроєкт про відповідальність за е-декларування, але цей документ був м’яким і компромісним.

“Це був компромісний варіант, який швидко проголосували, щоб загалом зберегти можливість існування е-декларацій. Всі ми пам’ятаємо, як Конституційний Суд своїм рішенням їх просто в одну ніч зніс”, – пояснила Кравчук.

Також люди, які збрехали у деклараціях, не зможуть займати певні посади протягом 3 років.

Джерело: korupciya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *