Термінов0! Джонсон дожимає Макрона та Шольца: разом з Зеленським – прямо на G7. Україна переможе!

Прем’єр Британії Борис Джонсон збирається використати саміти G7 та НАТО, щоб закликати Францію та Німеччину надати більше військової підтримки Україні.

Про це повідомляє Independent

Крім того, зазначається, що прем’єр-міністр кине виклик колегам-лідерам, щоб вони “надали президенту Зеленському та Україні можливість досягти бажаного результату”.

Уряд Британії готовий надати Україні ще 429 мільйонів фунтів стерлінгів ($525 млн) у вигляді кредитних гарантій, щоб розвіяти побоювання, що до осені фінансування може скінчитися.

Великобританія вже виділила Україні військову та економічну підтримку на суму близько 1,3 млрд фунтів стерлінгів (1,5 млрд доларів) після початку російського вторгнення у лютому та очолить нову тритижневу програму навчання українських військ.

Також Джонсон попередив, що країни G7 та союзники по НАТО не повинні заохочувати Україну погоджуватися на невигідні умови миру, коли жорстока війна Росії затягується.

Джонсон повторив своє занепокоєння тим, що зараз у світі настало багато втоми від України. Він закликав західні держави “дати українцям стратегічну витривалість”.

“Моє послання колегам по G7 і в НАТО зокрема… зараз не час домовлятися і заохочувати українців погоджуватися на поганий мир, на мир, заради якого їм пропонують відмовитися від частини території в обмін на припинення вогню”, – сказав Борис Джонсон.

Він попередив, що такий сценарій стане катастрофою, яка, ймовірно, надасть сміливості президенту Росії Володимиру Путіну і завдасть світові додаткових економічних збитків.

Саміт G7 відбудеться 26-28 червня у замку Ельмау у німецькій Баварії, а саміт НАТО – 28-30 червня у Мадриді.

Зазначимо:

Володимир Зеленський вже впродовж 5 місяців продовжує з’являтися на різних самітах, аби закликати до підтримки та допомоги Україні увесь світ. Так, стало відомо, що вже 27 червня він візьме участь у саміті G7.

Таку інформацію президент висловив під час традиційного вечірнього звернення. Зробив він це на 122 день, початку 5-го місяця, повномасштабної війни Росії проти України.

От вже в понеділок братиму участь у саміті “Групи семи”. На тижні відбудеться й саміт НАТО,
– підтвердив Зеленський.

Він додав, що за половину доби по містах України було випущено 45 ракет, і було зроблено це якраз напередодні таких зустрічей. Тому все зрозуміло.

За його словами, це ще одне підтвердження нашої позиції. Підтвердження того, що санкцій проти Росії недостатньо, збройної допомоги для України треба більше.

Також очільник нашої держави наголосив, що системи протиповітряної оборони – сучасні системи, які є в наших партнерів, – мають бути не на полігонах або на зберіганні, а в Україні, де вони зараз і потрібні. Потрібні більше, ніж у будь-якому іншому місці у світі.

Президент Франції Еммануель Макрон також прокоментував прийдешній саміт G7. За його словами, ключовими цілями будуть:

Дії в умовах війни в Україні та її наслідків
Забезпечення продовольчої та енергетичної безпеки
Вживання заходів для вирішення кліматичних проблем.
Зеленський виступив на фестивалі Glastonbury

24 червня, президент України виступив перед учасниками музичного фестивалю Glastonbury. Він щороку проходить у Великій Британії. Політик закликав поширювати правду про війну в Україні та допомагати українцям, які були змушені залишити свої будинки.

Він зауважив, що фестиваль відновився після дворічної COVID-перерви. Зеленський підкреслив, що пандемія поставила на паузу життя мільйонів людей, але не зламала людство. Українці теж хотіли б жити, як раніше та насолоджуватись літом, однак поки не можуть, адже Росія вкрала наш мир і спокій.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *