Сумний вечір! Країна в жалобі – п0мер легендарний спортсмен. Страшна звістка, кінець епосі – фанати і рідні ш0к0вані

Помер колишній капітан і головний тренер збірної Аргентини Дієго Марадона, стверджує аргентинське видання Clarin. Прославленому футболістові було 60 років.

На початку листопада Марадона був госпіталізований з крововиливом в мозок, 11 листопада його виписали. Сьогодні повідомлялося, що аргентинець переніс зупинку серця і був доставлений в лікарню у важкому стані.

Останні дні Марадона провів в своєму будинку в передмісті Буенос-Айресу Тигрі. Він відновлювався після операції на мозку, яку йому провели 12 листопада.

До лікарні Марадона потрапив з зневодненням і анемією. В ході проведеної діагностики лікарі виявили у нього субдуральну гематому, яку потрібно було негайно прооперувати.

Особистий лікар спортсмена Леопольдо Луці назвав операцію досить стандартним втручанням. Після операції медики оцінили, що пацієнт відчуває себе добре і виписали його додому.

Марадона в якості футболіста захищав кольори аргентинських «Архентінос Хуніорс», «Бока Хуніорс» і «Ньюеллс Олд Бойз», іспанських «Барселони» і «Севільї», а найуспішніший відрізок кар’єри провів у «Наполі». У збірній Аргентини футболіст провів 91 матч, забив 34 м’ячі і виграв золото чемпіонату світу-1986 і срібло ЧС-1990. Під час ЧС 1994 він здав позитивний допінг-тест на заборонені препарати і був дискваліфікований на 15 місяців.

Після виступів в якості футболіста Марадона кілька разів починав тренерську кар’єру. З 2008 по 2010 рік він очолював збірну Аргентини, з якою дійшов до чвертьфіналу ЧС-2010. З 2019 року працював з клубом «Хімнасія» з Ла-Плати.

Він залишив значний слід в історії італійського “Наполі”, отримавши з ними дві перемоги в Серії А і кубок УЄФА. Дієго – найкращий гравець 20-го століття за версією вболівальників, які голосували на сайті ФІФА і перший володар почесного Золотого М’яча.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *