Щ0йно! Удар ЗСУ в Сєверодонецьку: після відводу – спецназ кошмарить окупантів. Таємна операція!

Український спецназ наводить артилерію на позиції російських військ у захопленому Сєвєродонецьку.

Незважаючи на відведення ЗСУ із захопленого росіянами Сєвєродонецька, у місті продовжує “пустувати” український спецназ, який наводить нашу артилерію на позиції противника. Таку інформацію озвучив радник глави Офісу президента України Олексій Арестович в ефірі YouTube-каналу “ФЕЙГІН LIVE”.

Тобто у чистому вигляді навіть із Сєвєродонецька не можна сказати, що відведено (українські війська – ред.). Там йде певний рух. Триває боротьба. Командування має задум, воно його реалізовує. Подивимося, чим він закінчиться, цей задум і як реалізується, – повідомив співрозмовник.

Коментуючи ситуацію навколо Лисичанська, Арестович заявив, що ворожим силам буде потрібно ще багато часу для замикання кільця. Що стосується намірів противника захопити Слов’янськ та Краматорськ, то там росіянам доведеться робити лобові атаки, оскільки на цьому напрямку, на відміну від ситуації у Сєвєродонецьку та Лисичанську, немає жодних передумов для оточення українського угруповання військ.

Там нормальне лобове бадання, яке вкрай невигідне для наступаючого, тому що наша оборона підготовлена ​​протитанковими засобами, – пояснив аналітик.

Щобільше Буданов пояснив, як ЗСУ продовжать оборону після відходу з Сєвєродонецька Київ намагається стабілізувати ситуацію на Луганщині. Наразі відомо, що українські війська відійшли зі зруйнованого Сєвєродонецька в напрямку Лисичанська, звідки продовжать оборону.

Про це розповів начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов. Нове інтерв’ю із ним The Reuters опублікували 25 червня, після того, як Росія встановила повний контроль над містом Сєвєродонецьк,

Буданов про тактику Росії та відступ ЗСУ. За словами начальника ГУР, у Сєвєродонецьку Росія застосувала таку ж тактику, яку раніше можна було прослідкувати в Маріуполі: місто просто стерли з лиця землі. У цих умовах тримати оборону неможливо. Тому українські захисники переміщаються до височин Лисичанська.

Дії, що відбуваються в районі Сєвєродонецька, – це тактичне перегрупування наших військ. Це відхід на вигідні позиції для отримання тактичної переваги, – зазначив Буданов.

Він додав, що сьогодні демонстрація військової сили ЗСУ – єдиний реальний спосіб повернути усі наші території.

“Стратегія дуже проста. Стабілізувати ситуацію. Отримати необхідну кількість техніки та підготувати необхідну кількість сил та засобів для початку контрнаступу, щоб повернути всю нашу територію” – пояснив Буданов.

Раніше начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України генерал-майор Кирило Буданов заявив, що Україна не розглядає жодних сценаріїв закінчення війни, крім цілковитої перемоги та виходу країни на кордони 1991 року – разом із Кримом та Донбасом. Він підкреслив, що значна частина успіху Збройних Сил України у російсько-українській війні зараз залежить від міжнародної підтримки.

Нагадаємо, влада Сєвєродонецька підтвердила повну окупацію міста і заявила, що загарбники намагаються встановити свої порядки в обласному центрі.

Ситуація у місті Сєвєродонецьку, яке понад місяць штурмувала армія РФ, катастрофічна. Місто повністю захоплене росіянами. Про це в ефірі українського телемарафону розповів мер міста Олександр Стрюк.

За його даними, окупанти зараз шукають місцевих колаборантів, які готові з ними співпрацювати.

Місто повністю під окупацією РФ. Намагаються там наводити свої порядки. Наскільки мені відомо, призначили там якогось коменданта, збирають якийсь актив, – розповів голова міста.

Він підкреслив, що зробити щось нормальне у Сєвєродонецьку росіяни не зможуть: місто практично повністю знищене, оскільки вони зносили його з лиця землі артилерією та бойовою авіацією більше місяця. Там повноцінна гуманітарна катастрофа.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *