Щ0йно! Депутати готують немислиме – Саакашвілі в ауті, випалив потужну заяву – на голову не налазить!

Так званий законопроєкт про «податок на Google» (4184) – шкідництво у чистому вигляді.

Про це у своєму телеграмі пише голова виконавчого комітету реформ Міхеїл Саакашвілі.

Далі в оригіналі:

У ньому пропонується стягувати з міжнародних сервісів (Google, Apple, Facebook тощо) 20% ПДВ за послуги, які вони надають українцям. У гонитві за додатковими податками ці «законодавці» забувають, що рівно на стільки ж збільшиться вартість цих сервісів для українців! Покликаючись на міжнародний досвід, вони скромно замовчують те, що в середньому у світі цей податок становить від 1 до 5%, не кажучи про те, що він введений у розвинених країнах, зі стійкою економікою і принципово іншою купівельною спроможністю населення!

Дуже шкода, що замість лібералізації податкової системи ми придумуємо нові способи закрутити гайки. Це може призвести до тільки одного ефекту – закриття ще більшої кількості бізнесів у країні. Такими темпами скоро податки платити буде нікому!

Щодо податку на освіту, то на голову здорової людини таке «налізти» ну ніяк не може! Ми чого добиваємося, щоб кількість студентів в Україні ще більше скоротилася? Мало того, що зараз мало не половина молоді воліє їхати вчитися у Польщу чи Чехію, ми хочемо вигнати туди іншу половину, роблячи закордонну освіту і в Україні недоступною?

Давайте ще введемо податок на яблука, як у СРСР. Ну, щоб напевно. (Жарт раптом що, а то я не здивуюся.)

Цей відверто шкідницький законопроєкт винесли на позачергове засідання парламенту у вівторок.

Закликаю депутатів ні в якому разі не допустити, щоб ТАКІ згубні ініціативи стали законом. Нам потрібно допомагати людям і бізнесу, а не створювати чергове «покращення»!

Ось про який податок пише Саакашвілі:

Зовсім скоро нардепи голосуватимуть за законопроєкт №4148, який встановлює так званий податок на Google.

Про це у Facebook повідомила організація “Українські студенти за свободу”.

“Голова податкового комітету (“слуга народу” Гетманцев. – Ред.) вніс правку до законопроєкту, згідно з якою обкладати податком будуть не лише великий закордонний бізнес, але й освітні послуги. Тобто, якщо вам подобалося проходити курси на Coursera, EdX та подібних платформах, готуйтеся: доведеться або платити більше, або й зовсім з ними попрощатися”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що згідно з новим законопроєктом, проєктам, які надають доступ до знань з усього світу, доведеться реєструвати себе як платників ПДВ в Україні.

“Наразі проєкт вже пройшов перше читання. У четвер відбудеться засідання профільного комітету і якщо правки затвердять, законопроєкт винесуть на фінальне голосування у Верховну Раду. Закликаємо кожного з депутатів добре подумати, перш ніж голосувати за подібні податкові ініціативи”, – додали в організації.

Джерело: korupciya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *