Прямо на Майдані! Підпалили – «Нацкорпус» втнув немислиме, у такий день: поліція наготові. Немає слів

«Нацкорпус» на Майдані спалив два опудала з клоунськими перуками і написами про зеленського і «Вагнергейт». Все це відбувалося на фоні кричалок про Путіна і Зеленського.

Що цікаво, дійшовши до Майдану Незалежності і влаштувавши там перформанс зі спалювання манекенів, «Нацкорпус» закінчив свою акцію. До Офісу президента вирішили не йти, хоча поліція була готова їх зустріти.

Як повідомляли ЗМІ, поліцейські виставиили три кордони правоохоронці прямо біля Банкової, але Нацкорпус так і не прийшов.

Як відомо, з нагоди Дня захисників та захисниць 14 жовтня у Києві пройшов Марш Націй. На акцію в центрі столиці вийшли сотні людей.

Почалося вшанування захисників та захисниць з віча, яке пройшло поблизу Київського університету імені Тараса Шевченка.

Учасники маршу принесли зі собою прапори України та червоно-чорні прапори, а також стяги з символікою низки націоналістичних організацій. Також люди несуть у руках портрети рідних, які загинули на війні на Донбасі.

Колона рушила центральними вулицями Києва. Учасники Маршу пройдуть від парку Шевченка через Бессарабську площу, вулицю Хрещатик до Майдану Незалежності.

Окрім цього, цим же маршрутом планував пройти й Марш слави УПА, який організував “Правий сектор”. Однак у результаті обидві колони, об’єдналися.

За дотриманням порядку на вулицях Києва стежать співробітники поліції діалогу. Зрештою все пройшло спокійно, жодних інцидентів не було зафіксовано.

У свою чергу, стало відомо, що Володимир Зеленський доручив Кабінету Міністрів вжити заходів, аби повністю виплатити грошове забезпечення військовим Збройних сил України. Окрім цього, для них передбачили одноразову премію з нагоди Дня захисників та захисниць.

Президент Володимир Зеленський підписав указ “Про деякі заходи із забезпечення соціальних гарантій військовослужбовців та ветеранів війни”.

Глава держави поставив завдання уряду невідкладно вжити заходів щодо виплати в повному обсязі грошового забезпечення військовослужбовців Збройних сил України,– йдеться у повідомленні.

Крім того, військовим обіцяють одноразову премію з нагоди Дня захисників і захисниць України.

Інші завдання уряду від президента:

  • Кабмін повинен внести до 31 грудня 2021 року на розгляд Верховної Ради законопроєкт, спрямований на удосконалення системи грошового забезпечення військовослужбовців.
  • Для цього мають врахувати найкращий досвід провідних іноземних держав.
  • Уряд має щоквартально інформувати про реалізацію заходів щодо соціального захисту ветеранів війни та сімей загиблих.

Спільно з обласними держадміністраціями та КМДА Кабмін має забезпечити створення до кінця 2023 року в кожній області регіональних центрів медичного забезпечення, психологічної реабілітації військовослужбовців та ветеранів війни.

Згодом стало відомо, що Міністерство оборони 11 – 12 жовтня профінансувало військові частини на майже 3,7 мільярда гривень. Гроші спрямують на погашення заборгованості перед військовослужбовцями.

Крім того, 1,8 мільярда з цієї суми спрямували на оздоровлення. Ще 247 мільйонів – на винагороди за підписання першого контракту та інших одноразових виплат.

На вирішення соціально-побутових питань військовослужбовців переказали майже 50 мільйонів гривень. На компенсації за оренду житла направили 195 мільйонів. Понад 82 мільйони гривень підуть на розрахунок зі звільненими з військової служби.

Крім того, для винагороди за участь в ООС за вересень 2021 року виділили понад 725 мільйонів. На премії до Дня захисників та захисниць України – 641 мільйон.

Джерело: korupciya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *