Просто на вечір! У Порошенка вперше сказали це – брехня шокує. Українці розлючені- це злочин

Плівки Деркача передали люди, що дотичні до українських спецслужб. Про це в ексклюзивному коментарі кореспонденту інтернет-видання Новини України – From-UA розповів український політик і журналіст, колишній депутат Верховної Ради України VIII скликання Ігор Мосійчук.

Коментуючи опубліковані сьогодні плівки Деркача, де начебто розмовляють Порошенко та Путін, співрозмовник зауважує наступне:

«Такі ж плівки зараз знаходяться в США, є об’єктом розслідування і проходять експертизу на автентичність. І напевно, що за місяць-півтора нас чекає заява спецпрокурора США у справ “Бурісми”».

«Чому саме зараз? Бо в контексті передвиборчої кампанії США ці плівки були передані людьми, які їх записували. І скоріш за все, що ті люди дотичні до українських спецслужб, принаймні, на ринку ходила мова про продаж подібних плівок. Але одне не виключає інше», – додає політик.

За словами екс-нардепа, так, їх використовують для того, щоб підіграти одній з сил у США на виборах, але скажіть, будь ласка, якщо навіть і так — це міняє суть справи для України? Це не міняє суть справи.

«Якщо злочин був скоєний, то за нього треба відповідати, а причини оприлюднення плівок тут не є суттєвим для українців. Для нас суттєво встановити істину у справі. Два місяці після Дебальцевого президент України Порошенко займається рукопожаттям, обнімашками-ціловашками і, вибачте, політичними поблядушками з президентом РФ Путіним», – звертає увагу журналіст.

Щодо підтримки Порошенка прибічниками і можливого мітингу, то на думку політика, люди, які звикли аналітично мислити мали б замислюватися над тим, що робив тоді Верховний головнокомандувач і в історії з Кримом, про яку ми чули в розмові Байдена і Порошенка, і проаналізувати розмову з Путіним.

«Так, їм можуть сказати, що ці плівки фальшиві. А що вони будуть казати тоді, коли спецпрокурор США буде пред’являти певному колу осіб звинувачення? І, повірте, так і буде», – резюмував екс-нардеп Ігор Мосійчук.

І як підтвердження цих слів – в партії “Євросолідарність” екс-президента України Петра Порошенка назвали фейком опубліковану нібито розмову Путіна і Порошенка в 2015 році.

Про це повідомляє прес-служба “Європейської солідарності”.

“Протягом шести років фейки є одним з постійних інструментів російської гібридної війни проти України, так само як і проти особисто Порошенка. Від” розп’ятого хлопчика в Слов’янську “до” вбивства Петром Порошенком рідного брата “.” Розмова “з Путіним, оприлюднена випускником Вищої школи КДБ (мова про нардепа Андрія Деркача), – з цієї ж серії. Це такий же грубо змонтований, ретельно скомпільований фальсифікат, як і нібито бесіди з Байденом “, – повідомили в прес-службі.

У партії заявили, що це, як і заяви Венедиктової, і провокування зазначених позовів – частина спецоперації агентів Кремля з нав’язуванням російської ідеологеми про нібито громадянський конфлікт в Україні та відповідальність за нього української влади і Петра Порошенка.

“Це – помста Кремля за те, що Порошенко як президент і Верховний головнокомандувач не дозволив Путіну реалізувати в Україні жодної стратегічної мети Кремля”, – додали в прес-службі.

Джерело: korupciya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *