Ліквідац!я Шойгу! Удар по командному центру РФ: Кремль на межі – прямо на фронті. Жирна крапка!

Міністр оборони Російської Федерації генерал армії Сергій Шойгу проінспектував російське угруповання військ, задіяне на війні в Україні.

З оприлюдненої відомством інформації незрозуміло, чи він перевірив військових в Україні, чи всі вони були в Росії.

Однак російські ЗМІ “Медуза” та “Інтерфакс” повідомляють, що він знаходиться на окупованих територіях Донбасу. Він фактично стане метою номер 1 для української розвідки, адже його усунення дозволить переламати перебіг бою за Донбас. Кремль вже може відраховувати дні до моменту своєї військової поразки.

На командних пунктах Шойгу нібито заслухав доповіді командувачів щодо поточної обстановки та дій російських Збройних сил на основних операційних напрямках.

Шойгу також роздав нагороди – медалі “Золота Зірка” та Ордену мужності російським воякам, які “виявили героїзм та самовідданість при виконанні бойових завдань” на війні в Україні.

Розвідка Британії оцінює захоплення російською армією Сєвєродонецька як значне досягнення, але зазначає, що це лише одне з багатьох завдань із заявленою метою РФ вийти на межі Луганської та Донецької областей.

Про це йдеться у огляді британської розвідки за 26 червня.

За їхніми даними, більшість українських захисників, швидше за все, залишили оборонні позиції у Сєвєродонецьку.

Захоплення Росією міста є значним успіхом у рамках її зменшених цілей війни (виходу на кордони Донецької та Луганської областей). Це важливий промисловий центр і має стратегічне розташування на Сіверському Дінці. Однак це лише одне з низки непростих завдань, які Росії доведеться виконати для захоплення всього Донбасу. Це, зокрема, наступ на Краматорськ та підтримка основних ланцюжків поставок до Донецька”, – зазначає британська розвідка.

До того ж, глава уряду Британії Борис Джонсон раніше заявив, що, за даними розвідки, в найближчі місяці наступ росіян загальмується через виснаження ресурсів. У той же час, він попередив британців, що потрібно “приготуватися до довгої війни”.

У той же час Джонсон сказав, що завданням Великобританії є залучення “часу на бік України” та попередив, що вторгнення РФ “входить до нової фази”.

“Я боюся, що нам потрібно готуватися до тривалої війни, оскільки Путін вдається до кампанії виснаження, намагаючись знищити Україну чистою жорстокістю. 

“Все залежатиме від того, чи Україна зможе посилити свою здатність захищати свою землю швидше, ніж Росія зможе відновити свою здатність атакувати”, – додав Джонсон.

Нагадаємо, що з початку червня найвище командування Росії, швидше за все, відсторонило кількох генералів від ключових оперативних командних посад у війні в Україні.

Про це йдеться у розвідувальному огляді Міноборони Британії.

Зокрема, було усунуто командувача Повітряно-десантних військ генерал-полковника Андрія Сердюкова та командувача Південного військового округу генерала армії Олександра Дворнікова. Дворніков деякий час, певно, виконував обов’язки головного оперативного командира в Україні.

Тепер командування Південним військовим округом, ймовірно, перейде до генерал-полковника Сергія Суровікіна, йдеться у повідомленні. Південний військовий округ продовжує відігравати центральну роль у наступі Росії на Донбасі.

Протягом понад 30 років, як стверджується, кар’єра Суровікіна супроводжувалася звинуваченнями у корупції та жорстокості.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *