“Біжи, Вітя, біжи!” Медведчук все – це фінал. Українці аплодують – Зеленський зміг. ОПЗЖ трясе!

11 травня Генпрокурор України Ірина Венедіктова підписала підозру в зраді депутату Ради, лідеру проросійської партії “ОПЗЖ” Віктору Медведчуку.

Сталося це в річницю російського “референдуму” в невизнаних “Л / ДНР”.

Про це у своєму відеоблозі на YouTube розповів український журналіст Роман Цимбалюк.

“СБУ вирішила по-своєму відповісти російській державі … Це дуже непогана відповідь української влади в цілому. Зараз в Донецьку російський шабаш – святкують” день республіки “. Хоча 7 років тому фактично почався процес знищення Донбасу і перетворення його в” чорну діру “”, – розповів журналіст.

Він зазначив, що сьогодні на окупований Донбас прибула делегація російських депутатів Держдуми, в тому числі від правлячої партії “Єдина Росія”. Не виключено, що українські спецслужби спеціально вибрали цей день для оголошення підозри Медведчуку і його “правій руці” Тарасу Козаку.

За даними СБУ, Козак вже втік до Росії, а місце розташування Медведчука все ще намагаються встановити.

“Біжи, Вітя, біжи!” – порадив журналіст.

Крім того, зазначив Цимбалюк, влада України завдала удару по Медведчуку, не дивлячись на концентрацію військ РФ на кордоні і в анексованому Криму. Київ не піддався на військовий шантаж Москви.

А ось блогер і журналіст Сергій Іванов на своїй сторінці в Фейсбуці зазначив, що зараз ми спостерігаємо фінал кар’єри Віктора Медведчука, який пережив всі влади в Україні – від проросійських до ультрапатріотичних – і за будь-якої з них він стабільно збагачувався.

Фактично це і фінал публічного кремлівського лобі – тепер воно не тільки маргінальне, а й офіційно злочинне.

Сергій Іванов пише, тобто, відмовитися від «договорняків» з ворогом – цілком можливо, а, якщо є політична воля змусити правоохоронні органи виконувати свою роботу – вони буквально починають це робити. І, якби це сталося ще в 2014 році, ми сьогодні взагалі навряд чи пам’ятали б це прізвище. Тому тепер все чекаємо вироки.

Джерело: korupciya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *