15 хвилин тому! Облога Херсону: пастка для окупантів. Кремль в паніці – Путін віддав останній наказ!

Штурму Херсона не буде: ЗСУ обложать місто і спробують відрізати війська РФ від постачання

У захопленому Херсоні російські окупанти створюють проблеми з виїздом з міста, сказав Олег Жданов.

Армія України навряд чи влаштовуватиме лобовий штурм під час звільнення захопленого Росією Херсона. Найбільш вірогідним сценарієм є облога міста і відрізання шляхів постачання російських окупаційних військ. Місцевим жителям, якщо загроза зростатиме, потрібно буде залишати місто. Однак наразі загарбники ускладнили процес виїзду. Про це заявив військовий експерт Олег Жданов.

У ефірі Україна 24 він розповів про те, що ЗСУ, швидше за все, не влаштовуватимуть лобовий штурм окупованого Херсона. Місто, ймовірно, візьмуть в облогу і спробують перекрити постачання російського угруповання.

“Я не думаю, що це буде штурм… Я не уявляю собі ситуацію, що Збройні сили підуть у лобовий штурм на Херсон. Це, швидше за все, буде облога міста і відрізання російського гарнізону від шляхів постачання”, – зазначив Жданов.

За його словами, місцеві жителі повинні самі вирішувати, чи залишати їм місто. У разі погіршення ситуації краще виїхати. Однак росіяни наразі ускладнили виїзд з Херсона.

“І якщо загроза зростає, то, звичайно ж, треба їхати… Там проблеми з виїздом, Росія розгортає комендатури, перекинуті додаткові сили Росгвардії, вони організовують додаткові блокпости і патрулі. Тому переміщення там досить ускладнене”, – підкреслив Олег Жданов.

Після переходу Збройних сил України в контрнаступ першим успіхом українських сил стане звільнення окупованого Росією Херсону. У РФ почнуться серйозні зміни, внаслідок яких держава зіткнеться з процесом розпаду. Про це заявив російський політолог Андрій Піонтковський.

У ефірі Україна 24 він розповів про те, що як тільки українська армія перейде в масштабний контрнаступ, буде звільнено Херсон. Тоді запуститься низка подій, пов’язаних з розпадом Російської Федерації.

“Одразу ж і в “бункері”, і в російському суспільстві загалом почнуться просто каскадні зміни і персональні, і політичні. Після цього Росію можна спокійно залишити наодинці з собою. Путінська держава настільки штучна і фальшива, зіткана з таких протиріч, що після військової катастрофи вона буде розвалюватися. Не треба докладати для цього великих зусиль”, – підкреслив Андрій Піонтковський.

Аналітики американського Інституту вивчення війни припустили, що контрнаступальні дії ЗСУ у Херсонській області у майбутньому нестимуть російським військам ще серйознішу загрозу. Ефективна робота української армії вже змусила окупантів акцентувати увагу на утриманні своїх рубежів уздовж південної осі.

Аналітики ISW прогнозують, що локальні українські контратаки продовжать відкидати російські війська, особливо вздовж кордону Херсонської та Миколаївської областей, і в найближчі тижні можуть ще більше загрожувати окупованому Херсону.

Водночас успішні українські контратаки в районі Запоріжжя змушують російські війська терміново перекидати підкріплення на цю ослаблену ділянку лінії фронту.

Аналітики ISW вважають, що окупанти, імовірно, стягують війська в Запорізьку область для захисту від українських контратак на Мелітополь, які можуть загрожувати російському контролю над містом.

Радник глави Офісу президента Олексій Арестович раніше сказав, що армія України звільнила Киселівку Херсонської області і знаходиться на відстані близько 15 км від самого Херсона.

Спікерка Оперативного командування Південь Наталія Гуменюк казала, що ЗСУ проводять успішні контрнаступальні дії на Херсонщині. Російських окупантів відтісняють з другого і третього оборонних рубежів. Докладні відомості про військову операцію будуть після того, як українські війська закріпляться на нових позиціях.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *